LILA-RÓZSASZÍN CSIGÁK
HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g párolt ,lilakáposzta
1 db tojás
100 ml káposztalé
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
kb. 300-400 g liszt
só, bors, őrölt köménymag
a töltelékhez:
400 g párizsi
a kenéshez tej vagy tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megmosott lilakáposztát apróra daláljuk.
2. Fűszerezzük és kb. 3-4 dl vízzel puhára pároljuk.
Lecsepegtetjük, úgy, hogy a főzővizet felfogjuk.
Kihűtjük.
Hozzáütünk 1 db tojást, sózzuk, beleöntjük a langyos, cukros káposztalében felfuttatott éleszőt és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy a tészta összeálljon.
A tészta kicsit ragacsosabb a megszokottól, de hagyjuk így, míg megkel!Ne tegyünk bele túl sok lisztet, mert kemény lesz!
4. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. (Ha nagyon ragad, a tészta tetejére is szórjunk lisztet, hogy ne ragadjon a sodrófára!)
5. Nagy lyukon ráreszeljük a párizsit.
6. Feltekerjük és felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra.
7. A csigákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és az előmelegített gáztűzhely tetején még kb. 15 percet pihentetjük.
Lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése