LILA-RÓZSASZÍN CSIGÁK




HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g párolt ,lilakáposzta
1 db tojás
100 ml káposztalé
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
kb. 300-400 g liszt
só, bors, őrölt köménymag

a töltelékhez:

400 g párizsi

a kenéshez tej vagy tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A megmosott lilakáposztát apróra daláljuk.



2. Fűszerezzük és kb. 3-4 dl vízzel puhára pároljuk.

Lecsepegtetjük, úgy, hogy a főzővizet felfogjuk.

Kihűtjük.



3. Egy nagy tálba öntjük a párolt káposztát.
Hozzáütünk 1 db tojást, sózzuk, beleöntjük a langyos, cukros káposztalében felfuttatott éleszőt és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy a tészta összeálljon.


A tészta kicsit ragacsosabb a megszokottól, de hagyjuk így, míg megkel!Ne tegyünk bele túl sok lisztet, mert kemény lesz!


4. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. (Ha nagyon ragad, a tészta tetejére is szórjunk lisztet, hogy ne ragadjon a sodrófára!)


5. Nagy lyukon ráreszeljük a párizsit.


6. Feltekerjük és felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra.



7. A csigákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és az előmelegített gáztűzhely tetején még kb. 15 percet pihentetjük.


Lekenjük, majd 185 fokon  - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések