CAFFÉ LATTE FÁNK
HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:
300 g búzaliszt
1,5 evőkanál instant kávé
1 db tojás
200 g tejföl
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
csipet só
a sütéshez olaj
a tálaláshoz tejszínhab és porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a porcukrot és az instant kávét csomómentesre keverjük.
3. Hozzáadjuk a tejfölt, azzal is elkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is, míg a tészta összeáll.
4. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra és tetszőleges, legalább 6 cm-es formával kiszaggatjuk.
Közepét enyhén benyomjuk. Ez lesz a tejszínhab helye.
5. Bő, forró olajban kisütjük.
Langyosra vagy hidegre hűtjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és a mélyedésbe tejszínhabot nyomunk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése