CAFFÉ LATTE FÁNK





HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:

300 g búzaliszt
1,5 evőkanál instant kávé
1 db tojás
200 g tejföl
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
csipet só

a sütéshez olaj

a tálaláshoz tejszínhab és porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a porcukrot és az instant kávét csomómentesre keverjük.


3. Hozzáadjuk a tejfölt, azzal is elkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is, míg a tészta összeáll.




4. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra és tetszőleges, legalább 6 cm-es formával kiszaggatjuk.
Közepét enyhén benyomjuk. Ez lesz a tejszínhab helye.



5. Bő, forró olajban kisütjük.

Langyosra vagy hidegre hűtjük.


Tálaláskor megszórjuk porcukorral és a mélyedésbe tejszínhabot nyomunk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB CAFFÉ LATTE:

ZABKÁSA



 TÚRÓGOMBÓC

 

ŐZGERINC




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések