CÉKLÁS-FETÁS LÁNGOS (tepsiben sütve)
HOZZÁVALÓK 3-4 DB-HOZ:
500 g apróra darált, párolt cékla
1 db tojás
125 ml tej
1 teáskanál cukor
18 g élesztő
kb. 300g liszt
só, bors, őrölt fűszerkömény
a feltéthez:
feta / egyéb krémfehér sajt
tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A céklát megmossuk, megpucoljuk, apróra daráljuk, majd a fűszerekkel és kevés vízzel puhára pároljuk.
2. A kihűlt céklához hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
3. A tésztából sütőpapírral bélelet tepsibe kerek lángosokat készítünk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Tálaláskor tetejét megkenjük a tejföllel és rámorzsoljuk a sajtot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése