CÉKLÁS-FETÁS LÁNGOS (tepsiben sütve)




HOZZÁVALÓK 3-4 DB-HOZ:

500 g apróra darált, párolt cékla
1 db tojás
125 ml tej 
1 teáskanál cukor
18 g élesztő
kb. 300g liszt
só, bors, őrölt fűszerkömény 

a feltéthez:

feta / egyéb krémfehér sajt
tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A céklát megmossuk, megpucoljuk, apróra daráljuk, majd a fűszerekkel és kevés vízzel puhára pároljuk.


2. A kihűlt céklához hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.

Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.


3. A tésztából sütőpapírral bélelet tepsibe kerek lángosokat készítünk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.


Tálaláskor tetejét megkenjük a tejföllel és rámorzsoljuk a sajtot.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések