ZSERBÓÍZŰ DERELYE




HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a tésztához:

450 g főtt, áttört burgonya
1 db tojás
1 kisebb citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint porcukor
csipet só
kb. 200 g búzaliszt

a töltelékhez:

8 teáskanál sárgabaracklekvár

a forgatáshoz:

70 g  enyhén pirított, darált dió

a dekorhoz:

50 g olvasztot étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A főtt krumplit, a tojást, a citromhéjat, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem ragacsos, gyúrható tésztát kapjunk.


2. A tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.

6-8 cm-es formával kiszaggatjuk.


3. Egy db közepébe belekanalazzuk a lekvárt, majd egy üres formát rehelyezünk.
Széleit jól összenyomkodjuk.



4. Bő, lobogó vízben kifőzzük.

5. A megfőtt derelyéket megforgatjuk enyhén pirított, darált dióban.



6. Vízgőz felett megolvasztott étcsokival dekoráljuk.

Jó  étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések