ZSERBÓÍZŰ DERELYE
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a tésztához:
450 g főtt, áttört burgonya
1 db tojás
1 kisebb citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint porcukor
csipet só
kb. 200 g búzaliszt
a töltelékhez:
8 teáskanál sárgabaracklekvár
a forgatáshoz:
70 g enyhén pirított, darált dió
a dekorhoz:
50 g olvasztot étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A főtt krumplit, a tojást, a citromhéjat, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem ragacsos, gyúrható tésztát kapjunk.
2. A tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
6-8 cm-es formával kiszaggatjuk.
3. Egy db közepébe belekanalazzuk a lekvárt, majd egy üres formát rehelyezünk.
Széleit jól összenyomkodjuk.
4. Bő, lobogó vízben kifőzzük.
5. A megfőtt derelyéket megforgatjuk enyhén pirított, darált dióban.
6. Vízgőz felett megolvasztott étcsokival dekoráljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése