KOKTÉLFÁNKOK





HOZZÁVALÓK 21 DB-HOZ:

a tésztához:

300-320 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor
200 g tejföl
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor
csipet só

a töltelékhez:

21 db kandírozott / koktélcseresznye 


olaj a sütéshez

porcukor a dekorhoz



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a citromhéjat és a porcukrot fehéredésig keverjük.


3. Hozzáadjuk a tejfölt, majd simára keverjük és apránként beledolgozzuk a lisztet.



4. Ha a tészta összeáll, keveset lecsippentünk belőle, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 db kandírozott cseresznyét.
Bebugyoláljuk, majd két tenyerünk között golyóvá formázzuk. (Ne legyen túl nagy, mert nem sül át!)
Folytatjuk, míg a tészta elfogy. 




5. Bő, forró olajban kisütjük a golyókat, majd lecsepegtetjük.


6. Porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések