KOKTÉLFÁNKOK
HOZZÁVALÓK 21 DB-HOZ:
a tésztához:
300-320 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor
200 g tejföl
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor
csipet só
a töltelékhez:
21 db kandírozott / koktélcseresznye
olaj a sütéshez
porcukor a dekorhoz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a citromhéjat és a porcukrot fehéredésig keverjük.
3. Hozzáadjuk a tejfölt, majd simára keverjük és apránként beledolgozzuk a lisztet.
4. Ha a tészta összeáll, keveset lecsippentünk belőle, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 db kandírozott cseresznyét.
Bebugyoláljuk, majd két tenyerünk között golyóvá formázzuk. (Ne legyen túl nagy, mert nem sül át!)
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
5. Bő, forró olajban kisütjük a golyókat, majd lecsepegtetjük.
6. Porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése