MADÁRTEJKRÉMES GRANOLA-SÜTI
HOZZÁVALÓK 1 DB ŐZGERINCFORMÁHOZ:
a tésztához:
375 g ropogós müzli / granola (nálam vegyes gyümölcsös)
1,5 evőkanál méz
2 evőkanál a krémből
a krémhez:
450 ml (=1 doboz) madártej
2,5 evőkanál búzafinomliszt (kb. 25 g)
20 g étkezési keményítő
50 g vaj
(cukor ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük. Hozzákockázzuk a vajat, majd a gáztűzhelyen közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
2. A granolához hozzákeverjünk 2 evőkanál hideg krémet és 1,5 evőkanál mézet.
A "tészta" felét sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük.
3. Erre jön a krém (keverjük át felhasználás előtt), majd a másik része a müzlinek.
4. Négy-öt órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk!
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB MADÁRTEJES RECEPT:
MADÁRTEJES-EPRES TURMIX
MADÁRTEJES ZABKÁSA FEHÉRCSOKIVAL
TÚRÓGOMBÓC HABOS MADÁRTEJKRÉMMEL
MADÁRTEJKRÉMES KEKSZTEKERCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése