MADÁRTEJKRÉMES GRANOLA-SÜTI



HOZZÁVALÓK 1 DB ŐZGERINCFORMÁHOZ:

a tésztához:

375 g ropogós müzli / granola (nálam vegyes gyümölcsös)
1,5 evőkanál méz
2 evőkanál a krémből

a krémhez:

450 ml (=1 doboz) madártej
2,5 evőkanál búzafinomliszt (kb. 25 g)
20 g étkezési keményítő
50 g vaj
(cukor ízlés szerint)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krém hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük. Hozzákockázzuk a vajat, majd a gáztűzhelyen közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. 


2. A granolához hozzákeverjünk 2 evőkanál hideg krémet és 1,5 evőkanál mézet.


A "tészta" felét sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük.


3. Erre jön a krém (keverjük át felhasználás előtt), majd a másik része a müzlinek.



4. Négy-öt órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések