BROKKOLILEVES




HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

300 g brokkoli
1 db nagyobb burgonya
1 db fehérrépa / gyökérzöldség
2-3 szál újhagyma vagy 1 db vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1 púpozott evőkanál liszt
só, bors
1,7 - 2 l víz

a csipetkéhez:

3 evőkanál liszt
annyi hideg víz, amennyitől a tészta összeáll

a tálaláshoz:

tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajban enyhén megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a lisztet és kevés vizet, majd csomómentesre keverjük.


Beletesszük a fűszereket és a zúzott fokhagymát, felöntjük a maradék vízzel.
Hozzáadjuk a megmosott és rózsáira szedett brokkolit és az apró kockára vágott gyökérzöldséget és krumplit.



Megvárjuk, míg felforr.

2. A csipetkéhez sóval és vízzel összekeverjük a lisztet, míg összeáll.

Ha forr a leves, belecsipkedjük a levesbe.



Még kb. 15 percig főzzük, míg minden megpuhul.

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel dúsíthatjuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések