BROKKOLILEVES
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
300 g brokkoli
1 db nagyobb burgonya
1 db fehérrépa / gyökérzöldség
2-3 szál újhagyma vagy 1 db vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1 púpozott evőkanál liszt
só, bors
1,7 - 2 l víz
a csipetkéhez:
3 evőkanál liszt
só
annyi hideg víz, amennyitől a tészta összeáll
a tálaláshoz:
tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajban enyhén megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a lisztet és kevés vizet, majd csomómentesre keverjük.
Beletesszük a fűszereket és a zúzott fokhagymát, felöntjük a maradék vízzel.
Hozzáadjuk a megmosott és rózsáira szedett brokkolit és az apró kockára vágott gyökérzöldséget és krumplit.
Megvárjuk, míg felforr.
2. A csipetkéhez sóval és vízzel összekeverjük a lisztet, míg összeáll.
Ha forr a leves, belecsipkedjük a levesbe.
Még kb. 15 percig főzzük, míg minden megpuhul.
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel dúsíthatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése