ÖRDÖGI BOLOGNAI SPAGETTI
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a raguhoz:
400 g darált hús
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom v. 1 konzerv paradicsom
só, bors, szárított oregánó és bazsalikom
5-6 levél friss bazsalikom
a körethez:
fekete spagetti
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az apróra vágott vöröshagymát a darált hússal kevés olajon fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az egyéb fűszereket.
Ha firss paradicsomot használunk azt is beletesszük.
Kevés vízzel felöntjük, pároljuk, míg megfő.
A konzerv paradicsomot csak 15 perccel később tegyük bele, a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk egy nagy adag ragut.
Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése