ÖRDÖGI BOLOGNAI SPAGETTI




HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a raguhoz:

400 g darált hús
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom v. 1 konzerv paradicsom
só, bors, szárított oregánó és bazsalikom
5-6 levél friss bazsalikom

a körethez:

fekete spagetti





ELKÉSZÍTÉS:

1. Az apróra vágott vöröshagymát a darált hússal  kevés olajon fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az egyéb fűszereket.
Ha firss paradicsomot használunk azt is beletesszük.
Kevés vízzel felöntjük, pároljuk, míg megfő.
 
A konzerv paradicsomot csak 15 perccel később tegyük bele, a friss bazsalikomlevelekkel együtt.



2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.



Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk egy nagy adag ragut.

Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések