A KERTÉSZLÁNY CSIGÁJA
HOZZÁVALÓK 9-10 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
18 g friss élesztő
70 g sűrített paradicsom
125 ml tej vagy víz
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
400 g vegyes, kerti zöldség
300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
150 g krémfehér sajt
2 evőkanál petrezselyem
só
a kenéshez:
tej vagy tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
2. A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
Hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
4. Felületén eloszlatjuk a zöldséget.
5. Feltekerjük és kb. 1-1,5 cm széles részekre daraboljuk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb. 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése