PIRÍTOTT CSIRKE FEHÉRBORBAN
A recept a "Terülj, terülj asztalkám...." című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
400 g csirkemell vagy combfilé
500 g paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5-2 dl fehérbor
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors, babérlevél
(szükség esetén kevés cukor)
(szükség esetén kevés cukor)
a habaráshoz:
1 púpozott evőkanálliszt
2 evőkanál olvasztott vaj
kevés víz
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott húst és hagymát kevés olajon enyhén lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát azzal is átforgatjuk, majd fűszerezzük, beleöntjük a megmosott felkockázott paradicsomot és felöntjük borral.
Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük kb. 30 percet.
2. A lisztet csomómentesre az olvasztott vajjal és kevés vízzel, beleöntjük a raguba és gyors mozdulatokkal elkeverjük.
Megvárjuk, míg újra forr és azon melegében főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése