PBJ-KEKSZGOLYÓ

Földimogyoróvajas-lekváros kekszgolyó étcsokival bevonva.



HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

250 g darált háztartási keksz
1,5 púpozott evőkanál földimogyoróvaj
2 evőkanál hideg víz
annyi piros színű lekvár, amennyi szükséges (kb. 4 evőkanál)

a bevonathoz:

150 g olvasztott étcsokoládé

Cukrot nem tettem bele, és egyáltalán nem hiányzott belőle, de aki édesszájú, az használjon porcukrot is.

ELKÉSZÍTÉS:

1. A darált kekszet a vízzel a mogyoróvajjal és kevés lekvárral összegyúrjuk.
Végül még annyi lekvárt teszünk, hozzá, hogy a tészta összeálljon.



2. A tésztából nem túl nagy golyókat formázunk, majd olvasztott csokoládéban megforgatjuk.





3. Megvárjuk, míg kicsit megkeményedik a csoki, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések