PBJ-KEKSZGOLYÓ
Földimogyoróvajas-lekváros kekszgolyó étcsokival bevonva.
Cukrot nem tettem bele, és egyáltalán nem hiányzott belőle, de aki édesszájú, az használjon porcukrot is.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált kekszet a vízzel a mogyoróvajjal és kevés lekvárral összegyúrjuk.
Végül még annyi lekvárt teszünk, hozzá, hogy a tészta összeálljon.
2. A tésztából nem túl nagy golyókat formázunk, majd olvasztott csokoládéban megforgatjuk.
3. Megvárjuk, míg kicsit megkeményedik a csoki, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
250 g darált háztartási keksz
1,5 púpozott evőkanál földimogyoróvaj
2 evőkanál hideg víz
annyi piros színű lekvár, amennyi szükséges (kb. 4 evőkanál)
a bevonathoz:
150 g olvasztott étcsokoládé
Cukrot nem tettem bele, és egyáltalán nem hiányzott belőle, de aki édesszájú, az használjon porcukrot is.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált kekszet a vízzel a mogyoróvajjal és kevés lekvárral összegyúrjuk.
Végül még annyi lekvárt teszünk, hozzá, hogy a tészta összeálljon.
2. A tésztából nem túl nagy golyókat formázunk, majd olvasztott csokoládéban megforgatjuk.
3. Megvárjuk, míg kicsit megkeményedik a csoki, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése