RAKOTT TARHONYA
Az étel az "Egytálételek - Pelle Józsefné válogatott receptjei" című könyvben található.
Annyiban tértem el a recepttől, hogy hagymát is tettem bele, ezzel készítettem el a pörköltalapot. Azt krémesre daráltam és a tejfölt a tetejére tettem.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
200 g (szárazon) tarhonya
4-5 db főtt tojás
1 db vöröshagyma
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük és felöntjük kb. 2,5 dl vízzel. Fedő alatt főzzük kb. 15 percet.
Aprítógépben vagy turmixban pürésítjük.
2. A tarhonyát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, sózzuk, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A megfőtt tarhonya felét egy kiolajozott sütőedénybe öntjük.
3. A tarhonyát meglocsoljuk a hagymás paprikás lével.
4. Rákarikázzuk a megtisztított, főtt tojásokat.
5. Erre öntjük a maradék öntetet, majd befedjük a maradék tarhonyával.
Tetejét tejföllel vonjuk be és előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percet sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése