KAKAÓS-MEGGYES KEKSZSÜTI





HOZZÁVALÓK 22*22 CM FORMÁHOZ:

30 db kakaós keksz (Nálam Detki - kb. 1,5 tasak - 240 g)
900 ml tej
100 ml befőttmeggylé
3 evőkanál befőttmeggy
2 tasak csokis pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
édesítés ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A befőttmeggyet felkockázzuk, lecsepegtetjük.


2. A 2 tasak pudingport, a kakaóport, a fahéjat, a tejet, a meggylét és az édesítőt hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Levesszük a tűzről és belekeverjük a feldarabolt meggyet. 



3. A forma alját kirakjuk keksszel.

Ráöntjük a pudingot.



4. Kirakjuk a tetejét is keksszel, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.


Hűtőbe tesszük legalább 5 órára vagy akár egész éjszakára.

Felszeletelve, igény szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések