KAKAÓS-MEGGYES KEKSZSÜTI
HOZZÁVALÓK 22*22 CM FORMÁHOZ:
30 db kakaós keksz (Nálam Detki - kb. 1,5 tasak - 240 g)
900 ml tej
100 ml befőttmeggylé
3 evőkanál befőttmeggy
2 tasak csokis pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
édesítés ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A befőttmeggyet felkockázzuk, lecsepegtetjük.
2. A 2 tasak pudingport, a kakaóport, a fahéjat, a tejet, a meggylét és az édesítőt hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a feldarabolt meggyet.
3. A forma alját kirakjuk keksszel.
Ráöntjük a pudingot.
4. Kirakjuk a tetejét is keksszel, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Hűtőbe tesszük legalább 5 órára vagy akár egész éjszakára.
Felszeletelve, igény szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése