KEKSZMIXES-PUDINGOS ALAGÚT




Bármilyen nem csokival bevont kekszből lehet készíteni. A lényeg, hogy 4-5 féle legyen. Én kakaós és mézes omlós kekszből, amarettiből és vajas kekszből készítettem.

A recept elkészítéséhez szükség van 1 őzgerinc- vagy kenyérformára.


HOZZÁVALÓK 1 DB ŐZGERINCFORMÁHOZ:

1 l tej
2 tasak (80 g) tejszínes v. fehércsokis pudingpor
400 g keksz vegyesen 


1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben elkeverjük a kétféle cukrot és a pudingporokat. Közepes hőfokon besűrítjük, majd langyosra hűtjük.

Beletördeljük a kekszeket.


2. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy kenyérformába öntjük.


Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd 5-6 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Kiöntjük a formából, levesszük róla a papírt, majd felszeletelve fogyasztjuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések