KEKSZMIXES-PUDINGOS ALAGÚT
Bármilyen nem csokival bevont kekszből lehet készíteni. A lényeg, hogy 4-5 féle legyen. Én kakaós és mézes omlós kekszből, amarettiből és vajas kekszből készítettem.
A recept elkészítéséhez szükség van 1 őzgerinc- vagy kenyérformára.
HOZZÁVALÓK 1 DB ŐZGERINCFORMÁHOZ:
1 l tej
2 tasak (80 g) tejszínes v. fehércsokis pudingpor
400 g keksz vegyesen
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben elkeverjük a kétféle cukrot és a pudingporokat. Közepes hőfokon besűrítjük, majd langyosra hűtjük.
Beletördeljük a kekszeket.
2. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy kenyérformába öntjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd 5-6 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Kiöntjük a formából, levesszük róla a papírt, majd felszeletelve fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése