MUSTÁROS VIRSLI SÖRTÉSZTÁBAN
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g búzaliszt
18 g friss élesztő
125 ml sör (szükség esetén több)
1 kávéskanál cukor
1 db tojás
1,5 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
a töltelékhez:
5 db virsli vagy grillkolbász
(olaj)
kb. 3 evőkanál mustár
a lekenéshez: tojás vagy tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sót, a fűszerkeveréket, a langyos, cukros sörben felfuttatott élesztőt és a tojást alaposan összegyúrjuk. Szükség esetén még sört adunk hozzá.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. A tésztát 5 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
3. A virsliket megfőzzük vagy kevés olajon átsütjük.
4. A kinyújtott lapokat megkenjük mustárral, majd az alsó részére helyezünk 1 db virslit.
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk. Feltekerjük.
5. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és még kelesztjük 15 percig. (Ha megtehetjük, az előmelegített gáztűzhelyre tegyük.)
Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Mielőtt elfogyasztjuk, várjunk meg, míg kicsit hűl.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése