MUSTÁROS VIRSLI SÖRTÉSZTÁBAN






HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g búzaliszt
18 g friss élesztő
125 ml sör (szükség esetén több) 
1 kávéskanál cukor
1 db tojás
1,5 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék

a töltelékhez:

5 db virsli vagy grillkolbász
(olaj)

kb. 3 evőkanál mustár

a lekenéshez: tojás vagy tej


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sót, a fűszerkeveréket, a langyos, cukros sörben felfuttatott élesztőt és a tojást alaposan összegyúrjuk. Szükség esetén még sört adunk hozzá.

Meleg helyen 45 percig kelesztjük.


2. A tésztát  5 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.



3. A virsliket megfőzzük vagy kevés olajon átsütjük.


4. A kinyújtott lapokat megkenjük mustárral, majd az alsó részére helyezünk 1 db virslit.

A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk. Feltekerjük.



5. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és még kelesztjük 15 percig. (Ha megtehetjük, az előmelegített gáztűzhelyre tegyük.)


Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Mielőtt elfogyasztjuk, várjunk meg, míg kicsit hűl.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések