KARALÁBÉS CSIRKE







Én kevesebb mennyiséget készítettem és egyben főztem a karalábét meg a csirkét.

HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

450 g csirkemell vagy combfilé
2 db közepes karalábé (kb. 500 g)
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
petrezselyem
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott csirkehúst, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és átforgatjuk.


2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott karalábét és a petrezselymet.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és közepes hőfokon az egészet puhára pároljuk.




3. A tejfölt és a lisztet simára keverjük. (Szükség esetén kevés hideg vízzel.) Beleöntjük a raguba és gyors mozdulatokkal elkeverjük.


Egy percig rotyogtatjuk, majd főtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések