KARALÁBÉS CSIRKE
Én kevesebb mennyiséget készítettem és egyben főztem a karalábét meg a csirkét.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
450 g csirkemell vagy combfilé
2 db közepes karalábé (kb. 500 g)
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
petrezselyem
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott csirkehúst, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és átforgatjuk.
2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott karalábét és a petrezselymet.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és közepes hőfokon az egészet puhára pároljuk.
3. A tejfölt és a lisztet simára keverjük. (Szükség esetén kevés hideg vízzel.) Beleöntjük a raguba és gyors mozdulatokkal elkeverjük.
Egy percig rotyogtatjuk, majd főtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése