"MÉZES-KRÉMES" SÜTÉS NÉLKÜL
HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM, 4 CM MÉLY FORMÁHOZ:
2*25 db mézes, omlós keksz
a krémhez:
1l tej
10 evőkanál búzadara
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
1,5 evőkanál méz
további édesítés ízlés szerint
továbbá:
4-5 evőkanál piros színű lekvár
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben elkeverjük a mézet, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a levét, valamint a cukrot.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
2. A forma alját kirakjuk keksszel.
Megkenjük lekvárral.
3. Ráöntjük a még meleg krémet.
4. A tetejét megkenjük lekvárral és kirakjuk keksszel.
Megvárjuk, míg kihűl, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése