"MÉZES-KRÉMES" SÜTÉS NÉLKÜL






HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM, 4 CM MÉLY FORMÁHOZ:

2*25 db mézes, omlós keksz

a krémhez:

1l tej
10 evőkanál búzadara
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
1,5 evőkanál méz
további édesítés ízlés szerint

 továbbá:

4-5 evőkanál piros színű lekvár


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben elkeverjük a mézet, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a levét, valamint a cukrot.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.


2. A forma alját kirakjuk keksszel.

Megkenjük lekvárral.



3. Ráöntjük a még meleg krémet.


4. A tetejét megkenjük lekvárral és kirakjuk keksszel.


Megvárjuk, míg kihűl, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések