KÓKUSZOS AMARETTISÜTI
HOZZÁVALÓK 1 DB 22*22 CM FORMÁHOZ:
2*25 db Amaretti (200 g)
1 l tej
2 evőkanál kókuszreszelék
1 tasak vaníliás cukor
80 g étkezési keményítő vagy 2 tasak tejszínes pudingpor
édesítés ízlés szerint (vigyázzunk, a keksz alapból nagyon édes!)
csipet só
tálaláshoz kókuszreszelék - elhagyható
tálaláshoz kókuszreszelék - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. A forma alját kirakjuk a kekszekkel.
2. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, csipet sót és állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon, besűrítjük.
Ráöntjük a kekszekre, még melegen, majd a tetejét is kirakjuk.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy akár egész éjszakára.
Felszeletelve - igény szerint kókuszreszelékbe forgatva - tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése