MANDULÁS-KAKAÓS SÜLT KALÁCS




HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM-ES FORMÁHOZ:

3-4 szelet bolti fonott, kakaós kalács
2 db tojás
200 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
200 ml mandulatej
1 tasak vaníliás cukor
egyéb édesítés ízlés szerint
csipet só

a tetejére: 50 g mandulalapocska


ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőformát kivajazzuk.

Belefektetjük a kalácsszeleteket.


2. A tojásokat, a tejszínt, a tejet és a kétféle cukrot, a csipet sót simára keverjük.

Ráöntjük a kalácsra. Megszórjuk a mandulalapokkal.




Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percig sütjük, míg a kalácsok megduzzadnak és enyhén megpirul a teteje.

Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések