MANDULÁS-KAKAÓS SÜLT KALÁCS
HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM-ES FORMÁHOZ:
3-4 szelet bolti fonott, kakaós kalács
2 db tojás
200 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
200 ml mandulatej
1 tasak vaníliás cukor
egyéb édesítés ízlés szerint
csipet só
a tetejére: 50 g mandulalapocska
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőformát kivajazzuk.
Belefektetjük a kalácsszeleteket.
2. A tojásokat, a tejszínt, a tejet és a kétféle cukrot, a csipet sót simára keverjük.
Ráöntjük a kalácsra. Megszórjuk a mandulalapokkal.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percig sütjük, míg a kalácsok megduzzadnak és enyhén megpirul a teteje.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése