BADACSONYI CSIRKE




 A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.



Pulykamell helyett csikrehúsból készítettem, valamint főtt krumpli helyett rizzsel tálaltam.


HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

350 g csirkemell vagy combfilé
300 g gomba
1 db vöröshagyma
50 g húsos szalonna
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott bacont, húst és vöröshagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk.


2. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát, fűszerezzük, felöntjük fehérborral.

Fedő alatt közepes hőfokon puhára pároljuk.



3. Végül hozzáadjuk a tejfölt és átforgatjuk.

Főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések