BADACSONYI CSIRKE
A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
Pulykamell helyett csikrehúsból készítettem, valamint főtt krumpli helyett rizzsel tálaltam.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
350 g csirkemell vagy combfilé
300 g gomba
1 db vöröshagyma
50 g húsos szalonna
1 evőkanál olaj
1,5 dl fehérbor
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott bacont, húst és vöröshagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát, fűszerezzük, felöntjük fehérborral.
Fedő alatt közepes hőfokon puhára pároljuk.
3. Végül hozzáadjuk a tejfölt és átforgatjuk.
Főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése