MAGYARÓVÁRI CSIRKEMELL
A recept "F.Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.
A megadott mennyiségnek a felét vettem, kivétel a gombából. Valamint nem sült krumplival, hanem pürével tálaltam.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
400 g csirkemell
4-5 szelet sonka
4 szelet sajt
1 db vöröshagyma
150 g gomba
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
1,5 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a megpucolt, feldarabolt gombát. Fűszerezzük, alacsony hőfokon fedő alatt puhára pároljuk.
2. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
Sütőedénybe sorakoztatjuk.
3. A hússzeleteken eloszlatjuk a párolt gombát.
4. Beborítjuk sonkával, majd sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 6-10 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése