MAGYARÓVÁRI CSIRKEMELL




A recept "F.Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.



A megadott mennyiségnek a felét vettem, kivétel a gombából. Valamint nem sült krumplival, hanem pürével tálaltam.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

400 g csirkemell
4-5 szelet sonka
4 szelet sajt
1 db vöröshagyma
150 g gomba
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

1,5 dl olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a megpucolt, feldarabolt gombát. Fűszerezzük, alacsony hőfokon fedő alatt puhára pároljuk.


2. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.

Sütőedénybe sorakoztatjuk.



3. A hússzeleteken eloszlatjuk a párolt gombát.


4. Beborítjuk sonkával, majd sajttal.



Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 6-10 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések