LYONI ZÖLDBAB
Az étel a "Régi idők receptjei - Nagyanyáink főzték" című könyvben található.
Én még tettem hozzá 1 teáskanál "Lucullus : Négyborsos-mustáros" fűszerkeveréket is.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
500 g burgonya
500 g zöldbab
2 db közepes vöröshagyma
5-6 szál virsli
1-2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, kihűtjük, felkockázzuk.
2. A zöldbabot is megpároljuk.
Én konzervet használtam, így azt csak leöblítettem és lecsepegtettem.
3. Egy nagy serpenyőben a felkockázott vöröshagymákat és a felkarikázott virslit 3 evőkanál olajon megpirítjuk.
4. Hozzáadjuk a krumplit és a zöldbabot, fűszerezzük, óvatosan megkeverjük és átmelegítjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése