"BÉCSI" SÜLT, TÚRÓS KALÁCS

A "Bécsi sült túrós palacsinta" mintájára készítettem ezt a desszertet. A palacsintasütést megúszva, bolti kalács került bele.



HOZZÁVALÓK EGY 37*24 CM, 5 CM MÉLY SÜTŐFORMÁHOZ:

8 vékony szelet bolti, fonott kalács

a töltelékhez:

450 g félzsíros tehéntúró
2-3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
30 g mazsola
cukor ízlés szerint

az öntethez:

200 ml tejszín
300 ml tej
2 db tojás
csipet só
cukor ízlés szerint



ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsokat vékonyan felszeleteljük. 4 db-ot a kivajazott sütőedény aljába teszünk.


2. A túrókrém hozzávalóit jól elkeverjük és a kalácsokon eloszlatjuk.



3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel.


4. Az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ráöntjük a tepsi tartalmára.



5. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a kalácsok felszívják az öntetet és a tetejük piros lesz.

Inkább hidegen finom, de melegen is ehető.

Jó étvágyat!


HASONLÓ RECEPTEK:

ALMÁS KALÁCS



DOMIKA - TEJSZÍNES,FEHÉRBOROS TÚRÓS KALÁCS



HÓVIRÁG SÜTI KALÁCSBÓL

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések