"BÉCSI" SÜLT, TÚRÓS KALÁCS
A "Bécsi sült túrós palacsinta" mintájára készítettem ezt a desszertet. A palacsintasütést megúszva, bolti kalács került bele.
2. A túrókrém hozzávalóit jól elkeverjük és a kalácsokon eloszlatjuk.
3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel.
4. Az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ráöntjük a tepsi tartalmára.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a kalácsok felszívják az öntetet és a tetejük piros lesz.
Inkább hidegen finom, de melegen is ehető.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
ALMÁS KALÁCS
DOMIKA - TEJSZÍNES,FEHÉRBOROS TÚRÓS KALÁCS
HÓVIRÁG SÜTI KALÁCSBÓL
HOZZÁVALÓK EGY 37*24 CM, 5 CM MÉLY SÜTŐFORMÁHOZ:
8 vékony szelet bolti, fonott kalács
a töltelékhez:
450 g félzsíros tehéntúró
2-3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
30 g mazsola
cukor ízlés szerint
az öntethez:
200 ml tejszín
300 ml tej
2 db tojás
csipet só
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsokat vékonyan felszeleteljük. 4 db-ot a kivajazott sütőedény aljába teszünk.
2. A túrókrém hozzávalóit jól elkeverjük és a kalácsokon eloszlatjuk.
3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel.
4. Az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ráöntjük a tepsi tartalmára.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a kalácsok felszívják az öntetet és a tetejük piros lesz.
Inkább hidegen finom, de melegen is ehető.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
ALMÁS KALÁCS
DOMIKA - TEJSZÍNES,FEHÉRBOROS TÚRÓS KALÁCS
HÓVIRÁG SÜTI KALÁCSBÓL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése