ELZÁSZI CSIRKE





Az étel a "691 recept jó étvággyal, egészségesen" című könyvben található.




A megadottaktól kevesebb mennyiségű csirkét és fehérbort használtam.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

400 g csirkemell v. combfilé
1 db vöröshagyma
1 db hegyes - erős paprika
1 db kaliforniai vagy kápia paprika
200 ml fehérbor
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, babérlevél

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
csipet só
(szükség esetén kevés víz)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A feldarabolt húst és vöröshagymát fehéredésig pirítjuk az olajon.

Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paprikákat.

Fűszerezzük, felöntjük a fehérborral és közepes hőfokon, lefedve puhára pároljuk.




2. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel elkevert lisztet a raguhoz öntjük, gyors mozdulatokkal elkeverjük és megvárjuk, míg forr.

Azon melegében főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések