ELZÁSZI CSIRKE
Az étel a "691 recept jó étvággyal, egészségesen" című könyvben található.
A megadottaktól kevesebb mennyiségű csirkét és fehérbort használtam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
400 g csirkemell v. combfilé
1 db vöröshagyma
1 db hegyes - erős paprika
1 db kaliforniai vagy kápia paprika
200 ml fehérbor
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, babérlevél
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
csipet só
(szükség esetén kevés víz)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A feldarabolt húst és vöröshagymát fehéredésig pirítjuk az olajon.
Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paprikákat.
Fűszerezzük, felöntjük a fehérborral és közepes hőfokon, lefedve puhára pároljuk.
2. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel elkevert lisztet a raguhoz öntjük, gyors mozdulatokkal elkeverjük és megvárjuk, míg forr.
Azon melegében főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése