SZERB PADLIZSÁN




A recept a "Fakanál: 101 étel rizsből" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

150 g (szárazon) rizs 
2 db kisebb padlizsán (kb. 400 g)
3 db közepes paradicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
1 db nagyobb vöröshagyma
1,5 dl olaj 
só, őrölt bors
sajt vagy tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst megfőzzük.


2. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük, kevés vizet aláöntve főzzük kb. 20 percet.

Levesszük és hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a cukrot.



3. A padlizsánokat megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, sózzuk, majd nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.



4. Egy kivajazott tűzálló edény aljára belekanalazzuk a rizs felét.

Befedjük a sült padlizsán felével.

Erre jön a paradicsomszósz, majd a maradék padlizsán.

Végül beborítjuk a maradék rizzsel és sajttal vagy tejföllel.





Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések