SZERB PADLIZSÁN
A recept a "Fakanál: 101 étel rizsből" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
150 g (szárazon) rizs
2 db kisebb padlizsán (kb. 400 g)
3 db közepes paradicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
1 db nagyobb vöröshagyma
1,5 dl olaj
só, őrölt bors
sajt vagy tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst megfőzzük.
2. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük, kevés vizet aláöntve főzzük kb. 20 percet.
Levesszük és hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a cukrot.
3. A padlizsánokat megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, sózzuk, majd nem túl bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
4. Egy kivajazott tűzálló edény aljára belekanalazzuk a rizs felét.
Befedjük a sült padlizsán felével.
Erre jön a paradicsomszósz, majd a maradék padlizsán.
Végül beborítjuk a maradék rizzsel és sajttal vagy tejföllel.
Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése