PBJ-PALACSINTA





HOZZÁVALÓK 6 DB PALACSINTÁHOZ  - 3 ADAGHOZ:

a tésztához:

200 ml tej
200 ml víz
1 db tojás
50 g darált, sótlan, pörkölt földimogyoró
búzaliszt, amennyi szükséges
csipet só

a töltelékhez:

mogyoróvaj
piros színű, sűrű lekvár

a sütéshez: olaj

a dekorhoz: olvasztott étcsokoládé - elhagyható


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vizet, a tejet, a tojást és a csipet sót simára keverjük.  Hozzáadjuk a darált mogyorót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.

Enyhén olajozott tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Megvárjuk míg kihűl, de legalább langyosra hűl.




2. Egy db palacsintát megkenünk mogyorókrémmel.

Ráhelyezünk még egy palacsintát és megkenjük lekvárral.

A két palacsintát egyben feltekerjük.




Ízlés szerint olvasztott csokival tálaljuk.

Jó étvágyat!

MÉG TÖBB PALACSINTA

TIRAMISUÍZŰ




MILKAMIXES



KÓKUSZOS-ZÖLDCITROMOS




TRIPLA KARAMELLÁS




SZILVÁS BETYÁR



KAKAÓS-TÚRÓS



MÉZES-KRÉMES




LILA-RÓZSASZÍN



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések