PBJ-PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 6 DB PALACSINTÁHOZ - 3 ADAGHOZ:
a tésztához:
200 ml tej
200 ml víz
1 db tojás
50 g darált, sótlan, pörkölt földimogyoró
búzaliszt, amennyi szükséges
csipet só
a töltelékhez:
mogyoróvaj
piros színű, sűrű lekvár
a sütéshez: olaj
a dekorhoz: olvasztott étcsokoládé - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vizet, a tejet, a tojást és a csipet sót simára keverjük. Hozzáadjuk a darált mogyorót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
Enyhén olajozott tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Megvárjuk míg kihűl, de legalább langyosra hűl.
2. Egy db palacsintát megkenünk mogyorókrémmel.
Ráhelyezünk még egy palacsintát és megkenjük lekvárral.
A két palacsintát egyben feltekerjük.
Ízlés szerint olvasztott csokival tálaljuk.
Jó étvágyat!
TIRAMISUÍZŰ
MILKAMIXES
KÓKUSZOS-ZÖLDCITROMOS
TRIPLA KARAMELLÁS
SZILVÁS BETYÁR
KAKAÓS-TÚRÓS
MÉZES-KRÉMES
LILA-RÓZSASZÍN
Megjegyzések
Megjegyzés küldése