ZSERBÓÍZŰ KEKSZ
HOZZÁVALÓK 8 DB NAGYHOZ:
150 g búzaliszt
60 g darált dió
1/2 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
csipet őrölt szegfűszeg
1 db tojás
115 g vaj v. margarin
1 db citrom felének a reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
80 g aszalt sárgabarack
a dekorhoz:
60 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a darált diót, a fahéjat, a szegfűszeget és a csipet sót összekeverjük.
2. Az aszalt sárgabarackot apróra kockázzuk.
3. A tojást, a cukrokat, a vajat / margarint, a citromhéjat csomómentesre dolgozzuk.
4. Hozzáadjuk a kockára vágott barackot és a lisztet.
Az egészet összegyúrjuk.
5. Lecsippentünk belőle egy darabot (attól függően kisebbet vagy nagyobb sütiket akarunk), kilapogatjuk. (kb.3 mm vékonyra)
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
7. Olvasztott étcsokival dekoráljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése