ZSERBÓÍZŰ KEKSZ





HOZZÁVALÓK 8 DB NAGYHOZ:

150 g búzaliszt
60 g darált dió
1/2 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
csipet őrölt szegfűszeg
1 db tojás
115 g vaj v. margarin
1 db citrom felének a reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
80 g aszalt sárgabarack

a dekorhoz:

60 g olvasztott étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a darált diót, a fahéjat, a szegfűszeget és a csipet sót összekeverjük.


2. Az aszalt sárgabarackot apróra kockázzuk.


3. A tojást, a cukrokat, a vajat / margarint, a citromhéjat csomómentesre dolgozzuk.


4. Hozzáadjuk a kockára vágott barackot és a lisztet.

Az egészet összegyúrjuk.



5. Lecsippentünk belőle egy darabot (attól függően kisebbet vagy nagyobb sütiket akarunk), kilapogatjuk. (kb.3 mm vékonyra)

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.



6. Előmelegített sütőben 185 fokon  - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.



7. Olvasztott étcsokival dekoráljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések