TIRAMISU-ÍZŰ PALACSINTA





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

1 db tojássárga
150 ml tej
150 ml víz
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál instant kávé
csipet só
búzafinomliszt, amennyi szükséges

a töltelékhez:

500 ml tej
1 tasak (=40 g) Haas Natural Tiramisu pudingpor


cukor ízlés szerint
1 tojásfehérje habbá verve 

kevés olaj a sütéshez 

kakaópor a dekorhoz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben elkeverjük a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.


A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és a langyos pudinghoz keverjük.
Hűtjük, míg szükség lesz rá.



2. A tojás sárgáját egy keverőtálba tesszük és a tejjel, a vízzel, a kávéval, a mascarponéval és a csipet sóval eldolgozzuk.

Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.



3. Enyhén olajozott tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

(Az is használjon kevés olajat, aki egyébként nem szokott, mert a tészta leragadhat!)



4. A palacsintákat megkenjük a krémmel, majd feltekerjük.


5. Tetejüket meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések