TIRAMISU-ÍZŰ PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
1 db tojássárga
150 ml tej
150 ml víz
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál instant kávé
csipet só
búzafinomliszt, amennyi szükséges
a töltelékhez:
500 ml tej
1 tasak (=40 g) Haas Natural Tiramisu pudingpor
cukor ízlés szerint
1 tojásfehérje habbá verve
kevés olaj a sütéshez
kakaópor a dekorhoz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben elkeverjük a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és a langyos pudinghoz keverjük.
Hűtjük, míg szükség lesz rá.
2. A tojás sárgáját egy keverőtálba tesszük és a tejjel, a vízzel, a kávéval, a mascarponéval és a csipet sóval eldolgozzuk.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
3. Enyhén olajozott tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
(Az is használjon kevés olajat, aki egyébként nem szokott, mert a tészta leragadhat!)
4. A palacsintákat megkenjük a krémmel, majd feltekerjük.
5. Tetejüket meghintjük kakaóporral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése