NAP-BÁRKA

Currys-sárgarépás rizzsel töltött sárga kaliforniai paprika, Cheddar sajttal.

Az ételnek semmi köze az egyiptomi konyhához, a nevét a színe és a formája miatt kapta.
Noha, direkt egyipotmi hátteret választottam hozzá.

Történelmi Napbárkáról itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Napb%C3%A1rka




HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

2 db nagyobb sárga kaliforniai paprika
120 g (szárazon) jázmin / fehér rizs
200-250 g sárgarépa 
currpypor, só
60-70 g Cheddar sajt

1. A rizst a megpucolt és feldarabolt sárgarépával, a curryporral, sóval és vízzel puhára pároljuk.



2. A paprikákat megmossuk félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és enyhén sós lobogó vízben főzzük kb. 12-15 percig.
Kivesszük, lecsepegtetjük.


3. A paprikákat kiolajozott sütőedénybe tesszük, megtöltjük a rizzsel és megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.

Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 8-10 percig sütjük.



Önmagában, vagy köretként fogyasszuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ RECEPTEK:

ÖRDÖG-CSÓNAK



FRADI-LADIK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések