NAP-BÁRKA
Currys-sárgarépás rizzsel töltött sárga kaliforniai paprika, Cheddar sajttal.
Az ételnek semmi köze az egyiptomi konyhához, a nevét a színe és a formája miatt kapta.
Noha, direkt egyipotmi hátteret választottam hozzá.
Történelmi Napbárkáról itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Napb%C3%A1rka
1. A rizst a megpucolt és feldarabolt sárgarépával, a curryporral, sóval és vízzel puhára pároljuk.
2. A paprikákat megmossuk félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és enyhén sós lobogó vízben főzzük kb. 12-15 percig.
Kivesszük, lecsepegtetjük.
3. A paprikákat kiolajozott sütőedénybe tesszük, megtöltjük a rizzsel és megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 8-10 percig sütjük.
Önmagában, vagy köretként fogyasszuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
ÖRDÖG-CSÓNAK
FRADI-LADIK
Az ételnek semmi köze az egyiptomi konyhához, a nevét a színe és a formája miatt kapta.
Noha, direkt egyipotmi hátteret választottam hozzá.
Történelmi Napbárkáról itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Napb%C3%A1rka
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
2 db nagyobb sárga kaliforniai paprika
120 g (szárazon) jázmin / fehér rizs
200-250 g sárgarépa
currpypor, só
60-70 g Cheddar sajt
1. A rizst a megpucolt és feldarabolt sárgarépával, a curryporral, sóval és vízzel puhára pároljuk.
2. A paprikákat megmossuk félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és enyhén sós lobogó vízben főzzük kb. 12-15 percig.
Kivesszük, lecsepegtetjük.
3. A paprikákat kiolajozott sütőedénybe tesszük, megtöltjük a rizzsel és megszórjuk reszelt Cheddar sajttal.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 8-10 percig sütjük.
Önmagában, vagy köretként fogyasszuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
ÖRDÖG-CSÓNAK
FRADI-LADIK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése