TEJSZÍNES-KÁVÉS KEKSZ





HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:

210 g búzaliszt
1/3 tasak (= 4 g) sütőpor 
80 g vaj
1 db tojás
1 tasak (= 40 g) tejszínes pudingpor
1 tasak (= 8-10 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só

a glazúrhoz:

2 evőkanál porcukor
1 teáskanál instant kávé
1-2 evőkanál forróvíz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a csipet sót és a sütőport összekeverjük.

2. A tojást, a pudingport, a vajat a kétféle cukrot simára keverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet.



3. A tésztát kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra és kiszaggatjuk, vagy lecsippentünk belőle egy darabot és lilapogatjuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 185 fokos előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - sütjük kb. 13-15 percet, míg enyhén megbarnul.

 
4. A porcukrot, a kávét és a vizet csomómentesre keverjük, majd meglocsoljuk vele a kekszeket.


Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések