TEJSZÍNES-KÁVÉS KEKSZ
HOZZÁVALÓK 8-10 DB-HOZ:
210 g búzaliszt
1/3 tasak (= 4 g) sütőpor
80 g vaj
1 db tojás
1 tasak (= 40 g) tejszínes pudingpor
1 tasak (= 8-10 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
a glazúrhoz:
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál instant kávé
1-2 evőkanál forróvíz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a csipet sót és a sütőport összekeverjük.
2. A tojást, a pudingport, a vajat a kétféle cukrot simára keverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet.
3. A tésztát kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra és kiszaggatjuk, vagy lecsippentünk belőle egy darabot és lilapogatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 185 fokos előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - sütjük kb. 13-15 percet, míg enyhén megbarnul.
4. A porcukrot, a kávét és a vizet csomómentesre keverjük, majd meglocsoljuk vele a kekszeket.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése