LILA-RÓZSASZÍN EBÉD

Párizsi vörös /lilakáposzta-bundában, lila krumplipürével.



HOZZÁVALÓK 3 DB FASÍRTHOZ:

350 g lilakáposzta
1 db tojás
zsemlemorzsa, szükség szerint
só, őrölt kömény (ízlés szerint egyéb fűszerek)
3 szelet párizsi

A KRUMPLIPÜRÉHEZ:

KB. 350 g burgonya


ELKÉSZÍTÉS:

1. A káposztát lereszeljük vagy ledaráljuk, majd felöntjük 400 ml vízzel, fűszerezzük és pároljuk kb. 12-15 percig.

Leszűrjük, hagyjuk teljesen, de legalább langyosra hűljön, majd levét kinyomkodjuk. 




2. A káposzta után visszamaradt lébe beletesszük a megpucolt és kockára vágott burgonyát. (Nem baj, ha marad benne kevés káposztafoszlány) Puhára főzzük. 

Leszűrjük, majd 1-2 evőkanálnyi főzővízzel ledaráljuk.




3. A párolt és kinyomkodott káposztához hozzáadunk egy tojást, fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összeálljon.



4. Bevonjuk vele a párizsikarikákat és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük. (Félidőben megfordíthatjuk.)



A lila krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉTEL:




TÖKFŐZELÉK RÁNTOTT PÁRIZSIVAL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések