LILA-RÓZSASZÍN EBÉD
Párizsi vörös /lilakáposzta-bundában, lila krumplipürével.
HOZZÁVALÓK 3 DB FASÍRTHOZ:
350 g lilakáposzta
1 db tojás
zsemlemorzsa, szükség szerint
só, őrölt kömény (ízlés szerint egyéb fűszerek)
3 szelet párizsi
A KRUMPLIPÜRÉHEZ:
KB. 350 g burgonya
ELKÉSZÍTÉS:
1. A káposztát lereszeljük vagy ledaráljuk, majd felöntjük 400 ml vízzel, fűszerezzük és pároljuk kb. 12-15 percig.
Leszűrjük, hagyjuk teljesen, de legalább langyosra hűljön, majd levét kinyomkodjuk.
2. A káposzta után visszamaradt lébe beletesszük a megpucolt és kockára vágott burgonyát. (Nem baj, ha marad benne kevés káposztafoszlány) Puhára főzzük.
Leszűrjük, majd 1-2 evőkanálnyi főzővízzel ledaráljuk.
3. A párolt és kinyomkodott káposztához hozzáadunk egy tojást, fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összeálljon.
4. Bevonjuk vele a párizsikarikákat és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük. (Félidőben megfordíthatjuk.)
A lila krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése