SZÍNES KÁPOSZTÁS TEKERCS
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
só
300-400 ml céklalé ( 1 db nagyobb cékla = 280-300 g + 400 ml víz)
a töltelékhez:
700 g vöröskáposzta
1 evőkanál olaj
őrölt bors, őrölt kömény, só
a kenéshez: tej v. tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A céklát ledaráljuk / lereszeljük, felöntjük 400 ml vízzel, majd főzzük kb. 15 percig.
Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
2. Kb. 200 ml langyosra hűlt céklalébe cukrot és élesztőt teszünk, majd felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a sózott liszthez és összegyúrjuk. Menet közben, igény szerint, még a megmaradt céklalével kipótoljuk.
Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
3. A káposztát megmossuk, ledaráljuk vagy lereszeljük, fűszerezzük, majd alacsony hőfokon megdinszteljük.
4. A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, rátesszük a káposzta felét.
A tészta két végét behajtjuk, majd feltekerjük.
Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A gáztűzhely tetején még kelesztjük 15 percig, majd lekenjük és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35-40 percig sütjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése