SZÍNES KÁPOSZTÁS TEKERCS





HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
300-400 ml  céklalé ( 1 db nagyobb cékla = 280-300 g + 400 ml víz) 

a töltelékhez:

700 g vöröskáposzta
1 evőkanál olaj
őrölt bors, őrölt kömény, só

a kenéshez: tej v. tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A céklát ledaráljuk / lereszeljük, felöntjük 400 ml vízzel, majd főzzük kb. 15 percig.
Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.



2. Kb. 200 ml langyosra hűlt céklalébe cukrot és élesztőt teszünk, majd felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a sózott liszthez és összegyúrjuk. Menet közben, igény szerint, még a megmaradt céklalével kipótoljuk.

Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.




3. A káposztát megmossuk, ledaráljuk vagy lereszeljük, fűszerezzük, majd alacsony hőfokon megdinszteljük.


4. A tésztát 2 részre osztjuk. 

Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, rátesszük a káposzta felét.

A tészta két végét behajtjuk, majd feltekerjük.

Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.




A gáztűzhely tetején még kelesztjük 15 percig, majd lekenjük és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35-40 percig sütjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések