HÚSSAL TÖLTÖTT KRUMPLIBUKTA





HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g főtt burgonya
2 db tojás
só, őrölt bors v. őrölt köménymag
búzaliszt

a töltelékhez:

300 g darált hús
1 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, majoranna

a kenéshez:

tojás v. tej


ELKÉSZÍTÉS:


1. A húst a fokhagymával fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi és puhára pároljuk.

2.  A főtt krumplit villával összetörjük (vagy krumplinyomót használunk), fűszerezzük.
Hozzáadjuk a két tojást és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.




3.  A tésztát 6 részre osztjuk, majd jól lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.


Közepükbe teszünk kb. 1,5 evőkanál húst, majd a tészta két oldalát behajtjuk és feltekerjük.



4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.



Önmagában vagy egyszerűbb salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések