HÚSSAL TÖLTÖTT KRUMPLIBUKTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g főtt burgonya
2 db tojás
só, őrölt bors v. őrölt köménymag
búzaliszt
a töltelékhez:
300 g darált hús
1 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, majoranna
a kenéshez:
tojás v. tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst a fokhagymával fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi és puhára pároljuk.
2. A főtt krumplit villával összetörjük (vagy krumplinyomót használunk), fűszerezzük.
Hozzáadjuk a két tojást és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
3. A tésztát 6 részre osztjuk, majd jól lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.
Közepükbe teszünk kb. 1,5 evőkanál húst, majd a tészta két oldalát behajtjuk és feltekerjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Önmagában vagy egyszerűbb salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése