ŐSZKÖSZÖNTŐ GYÜMÖLCSLEVES
HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:
600 g alma, körte, sárgabarack, őszibarack, szilva vegyesen
1 db citrom felének a reszelt héja
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1,2 l víz
csipet só
(őrölt szegfűszeg)
a habaráshoz:
20 g vaníliás pudingpor
0,5 dl víz
a dekorhoz kekszmorzsa (elhagyható)
a dekorhoz kekszmorzsa (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk (héjukat leszedjük), feldaraboljuk.
2. Egy nagy fazékba tesszük, fűszerezzük, felöntjük 1,2 l vízzel, majd főzzük, míg felforr.
3. A vaníliás pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre dolgozzuk, majd a levesből kimerünk keveset, apránként a pudinghoz keverjük, végül a fazékba öntjük, elkeverjük és rotyogtatjuk kb. 2 percig.
Melegen vagy behűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése