ŐSZKÖSZÖNTŐ GYÜMÖLCSLEVES




HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:


600 g alma, körte, sárgabarack, őszibarack, szilva vegyesen
1 db citrom felének a reszelt héja
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1,2 l víz 
csipet só
 (őrölt szegfűszeg)


a habaráshoz:

20 g vaníliás pudingpor
0,5 dl víz

a dekorhoz kekszmorzsa (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk (héjukat leszedjük), feldaraboljuk.


2. Egy nagy fazékba tesszük, fűszerezzük, felöntjük 1,2 l vízzel, majd főzzük, míg felforr.


3. A vaníliás pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre dolgozzuk, majd a levesből kimerünk keveset, apránként a pudinghoz keverjük, végül a fazékba öntjük, elkeverjük és rotyogtatjuk kb. 2 percig.


Melegen vagy behűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések