SZILVÁS GUBA





HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

300 g fonott kalács
400 g szilva
2 teáskanál fahéj
80 g étkezési keményítő
méz, cukor ízlés szerint
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 200 ml vízzel leturmixoljuk.

Hozzáadunk még annyi vizet, hogy összesen 1 l folyadékunk legyen.


Hidegen csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Hozzáadjuk a cukrot / mézet.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.



2. Langyosan hozzákeverjük a feldarabolt / széttépkedett kalácshoz.

Megvárjuk míg teljesen kihűl.





3. Szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.



Felszeletelve tálaljuk.

Ízlés szerint fahéjas porcukorral is meghinthetjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések