SZILVÁS GUBA
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
300 g fonott kalács
400 g szilva
2 teáskanál fahéj
80 g étkezési keményítő
méz, cukor ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 200 ml vízzel leturmixoljuk.
Hozzáadunk még annyi vizet, hogy összesen 1 l folyadékunk legyen.
Hidegen csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Hozzáadjuk a cukrot / mézet.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
2. Langyosan hozzákeverjük a feldarabolt / széttépkedett kalácshoz.
Megvárjuk míg teljesen kihűl.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük.
Felszeletelve tálaljuk.
Ízlés szerint fahéjas porcukorral is meghinthetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése