FLAMINGÓKEKSZ





HOZZÁVALÓK KB. 15 DB-HOZ:

60 g kókuszreszelék
150 g búzafinomliszt
80 g cukor
80 g vaj v. margarin 
1 tasak (= 40 g) puncsos v. epres pudingpor (Haas Natural)
1 tasak (= 10 g) vaníliás cukor
1/3 tasak (= 40 g) sütőpor
1 tasak (= 5 g) Dr. Oetker Finesse Borubon vaníliaaroma 
1 db tojás
csipet só 

dekorhoz:

100 g  Gréta Epres bevonómassza (v. egyéb hasonló rózsaszín termék)

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a kókuszreszeléket, csipet sót és a sütőport összekeverjük.
Hagyjuk állni, míg szükség lesz rá.


2. A tojást, a kétféle cukrot, a zsiradékot, a vaníliaaromát és a puncsos pudingport csomómentesre dolgozzuk.



3. Hozzáadjuk a lisztet és gyúrjuk, míg összeáll a tészta.


4. Ha nem szeretnénk kinyújtani a tésztát, akkor lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Én enyhén lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát kb. 4 mm vékonyra, majd kiszurkáltam. (Bármivel lehet.)



5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13-15 percig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.


6. Az epres bevonót felolvasztjuk. Ha nem találjuk elég hígnak, akkor nagyon kevés forró vizet öntsünk hozzá és dolgozzuk el csomómentesre.

Áthúzzuk vele a kekszeket.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések