MÉZESPUSZEDLIS SZILVAPUDING




HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

250 g szilva
40 g étkezési keményítő (vagy vaníliás / tejszínes pudingpor)
1 teáskanál fahéj
150 g mézespuszedli


csipet só
méz vagy cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A szilvát megmossuk kimagozzuk, turmixgépbe tesszük 100 ml vízzel. Pürésítjük.

2. Felöntjük annyi vízzel, hogy 500 ml folyadékunk legyen. Hidegen hozzákeverjük a keményítőt / pudingport, a mézet / cukrot és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.


3. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük az összetördelt puszedliket.

4. A masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára.


Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések