SZILVÁVAL TÖLTÖTT MUFFIN
HOZZÁVALÓK 10 DB KICSIHEZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
200 ml tej
2 db tojás
60 g vaj v. margarin
1/2 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
cukor ízlés szerint
a töltelékhez:
10 szem szilva
a dekorhoz:
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál kristálycukor
kevés fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót összekverjük.
2. A tojást, a cukrot és a vajat simára keverjük, majd beleöntjük a tejet és apránként beledolgozzuk a lisztet is.
3. Nekem 12 lyukú, mini szilikonos formám van, így azt nem kell kikenni, de szükség esetén ezt tegyük meg.
Az aljába beleteszünk némi tésztát, majd belehelyezzük a megmosott, kimagozott szilvát. (A kisebbnek mindkét felét, a nagyobbnak csak az egyiket.)
Újabb adag tésztával beborítjuk, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróbáig)
4. Megvárjuk, míg kihűl, kiemeljük a formából, majd olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és beleforgatjuk a fahéjjal elkevert cukorba.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése