SÁRGA LEVES
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
1 doboz konzerv csicseriborsó vagy 300 g főtt
250 g édesburgonya vagy sárga húsú burgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál currypor
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
víz
a levesbetéthez:
3 evőkanál liszt
1 kávéskanál currypor
só
víz
1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.
3. Beletesszük a fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
Fedő alatt 15 percig pároljuk.
4. Elkészítjük a levesbetétet.
A lisztet, a curryport és a sót összekeverjük annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon. Ragacsos is lehet, akkor kanállal (egyébként kézzel) szaggassuk a levesbe.
5. A csipetkét és a csicseriborsót (ha konzerv, leszűrve,leöblítve) is hozzáadjuk a leveshez.
Készre főzzük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése