FEKETE-FEHÉR PIZZA
HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:
a tésztához:
160 g búzaliszt
4 g tintahal tina (nero di seppia)
10 g friss élesztő
100 ml víz vagy tej
1 kávéskanál cukor
só
1 evőkanál pizza fűszerkeverék (elhagyható)
a feltéthez:
200 g csirkemell
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
1,5 evőkanál tejföl
100 g mozzarella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a tintahal tintát, a fűszerkeveréket egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt és a tésztát jól kidolgozzuk.
Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
2. A feltéthez a húst és a vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymást, a fűszereket és éppen csak annyi vizet, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. (ki, hogy szereti: vékonyabbra vagy vastagabbra)
4. Az előmelegített sütő tetején még 10 percig pihentetjük, majd sütőpapírral bélelet tepsiben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 7-10 percig sütjük.
A félig kész tésztát megkenjük tejföllel, majd eloszlatjuk rajta a húst, végül ráreszeljük a mozzarellát.
5. Visszatoljuk a sütőbe, majd újabb 7-10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése