FEKETE-FEHÉR PIZZA





HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

a tésztához:

160 g búzaliszt
4 g tintahal tina (nero di seppia)
10 g friss élesztő
100 ml víz vagy tej
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál pizza fűszerkeverék (elhagyható)

a feltéthez:

200 g csirkemell
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors

1,5 evőkanál tejföl

100 g mozzarella

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a tintahal tintát, a fűszerkeveréket egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt és a tésztát jól kidolgozzuk.

Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.


2. A feltéthez a húst és a vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymást, a fűszereket és éppen csak annyi vizet, hogy ellepje.


Fedő alatt puhára pároljuk.


3.  A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. (ki, hogy szereti: vékonyabbra vagy vastagabbra)


4. Az előmelegített sütő tetején még 10 percig pihentetjük, majd sütőpapírral bélelet tepsiben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 7-10 percig sütjük.

A félig kész tésztát megkenjük tejföllel, majd eloszlatjuk rajta a húst, végül ráreszeljük a mozzarellát.




5. Visszatoljuk a sütőbe, majd újabb 7-10 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések