SZILVÁS BETYÁR POHÁRKRÉM

Aszalt szilva+csokikrém+étcsokoládé



HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

az aszalt szilvás réteghez:

150 g aszalt szilva
2 dl édes vörösbor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj

a csokikrémhez:

100 ml bor az aszalt szilváról (vagy amennyit nem szív be a szilva)
300 ml tej (vagy annyi, hogy 400 ml folyadék legyen)
3 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál kakaópor
ízlés szerint cukor

a tetejére:

100 g olvasztott étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az aszalt szilvát a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük.
Ráöntjük a vörösbort és 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára beáztatjuk.
 Leszűrjük, majd krémesre daráljuk a szilvát.



2. A szilváról megmaradt bor, a tejet a kakaóport, a cukrot és a lisztet hidegen csomómentesre keverjük, majd belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Langyosra hűtjük.




3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.

A pohár aljába kanalazzuk az aszalt szilvapürét(kb. 50-60 g /adag), erre jön 3-4 evőkanál csokikrém, a tetejére pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládé.

Behűtjük.

Jó étvágyat!



HASONLÓ ÍZVILÁGÚ DESSZERTEK:

PALACSINTA



TEKERCS



CSILLAGSÜTI

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések