SZILVÁS BETYÁR POHÁRKRÉM
Aszalt szilva+csokikrém+étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az aszalt szilvát a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük.
Ráöntjük a vörösbort és 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára beáztatjuk.
Leszűrjük, majd krémesre daráljuk a szilvát.
2. A szilváról megmaradt bor, a tejet a kakaóport, a cukrot és a lisztet hidegen csomómentesre keverjük, majd belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A pohár aljába kanalazzuk az aszalt szilvapürét(kb. 50-60 g /adag), erre jön 3-4 evőkanál csokikrém, a tetejére pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládé.
Behűtjük.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÍZVILÁGÚ DESSZERTEK:
PALACSINTA
TEKERCS
CSILLAGSÜTI
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
az aszalt szilvás réteghez:
150 g aszalt szilva
2 dl édes vörösbor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
a csokikrémhez:
100 ml bor az aszalt szilváról (vagy amennyit nem szív be a szilva)
300 ml tej (vagy annyi, hogy 400 ml folyadék legyen)
3 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál kakaópor
ízlés szerint cukor
a tetejére:
100 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az aszalt szilvát a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük.
Ráöntjük a vörösbort és 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára beáztatjuk.
Leszűrjük, majd krémesre daráljuk a szilvát.
2. A szilváról megmaradt bor, a tejet a kakaóport, a cukrot és a lisztet hidegen csomómentesre keverjük, majd belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A pohár aljába kanalazzuk az aszalt szilvapürét(kb. 50-60 g /adag), erre jön 3-4 evőkanál csokikrém, a tetejére pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládé.
Behűtjük.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÍZVILÁGÚ DESSZERTEK:
PALACSINTA
TEKERCS
CSILLAGSÜTI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése