ZSERBÓÍZŰ ŐZGERINC-SÜTI




HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (KB. 12 SZELET):

230 g búzaliszt
70 g darált dió
1/2 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
 csipet só
2 db tojás
250 ml tej
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
150 g vaj vagy margarin
cukor ízlés szerint
120 g aszalt sárgabarack

HASZNÁLT FORMA:



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a darált diót, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és levét simára keverjük.

Beleöntjük a tejet.


3. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, végül óvatosan belekeverjük az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot.


4. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt őzgerincformába.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük.


5. Kiemeljük a formából és befedjük a vízgőz fölött felolvasztott csokival.




Megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések