ARANY FALATOK (SÓS SNACK)
HOZZÁVALÓK 14-15 DB-HOZ:
200 g búzaliszt
1,5 evőkanál currypor
80 g vaj vagy margarin
1-2 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
2 szál Kaiser Arany virsli
a kenéshez:
1 db tojás vagy víz
a dekorhoz:
40 g aranyszínű szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a curryport, a sót, a vajat összedolgozzuk.
Ha nem áll össze a tészta, annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk.
2. A virslit vastagabb karikára vágjuk.
3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, a közepébe helyezünk 1 karika virslit, majd becsomagoljuk.
Két tenyerünk között golyóvá formázzuk.
4. Ha a tészta elfogyott, a golyók feületét megkenjük tojással (vagy sima vízbe mártjuk) és belehempergetjük a szezámmagba.
5. Sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése