FEKETE-FEHÉR FALATKA (SÓS RÁGCSA)





HOZZÁVALÓK 14-15 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzafinomliszt
100 g zsiradék
1 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

14-15 szem magozott olívabogyó

a dekorhoz:

40 g fekete szezámmag



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.



2. Az olívabogyót - ha konzerv - lecsepegtetjük.


3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, a közepébe helyezünk 1 szem olívabogyót.

Becsomagoljuk, tenyerünk között golyóvá formázzuk.



4. A golyókat beleforgatjuk szezámmagba.

(Ha nagyon száraz a felülete kevés hideg vízbe mártsuk előtte.)



5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!



HASONLÓ RECEPTEK:


ARANY FALATOK



ÖRDÖGSZEM

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések