FEKETE-FEHÉR FALATKA (SÓS RÁGCSA)
HOZZÁVALÓK 14-15 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzafinomliszt
100 g zsiradék
1 evőkanál tejföl
só
a töltelékhez:
14-15 szem magozott olívabogyó
a dekorhoz:
40 g fekete szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
2. Az olívabogyót - ha konzerv - lecsepegtetjük.
3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, a közepébe helyezünk 1 szem olívabogyót.
Becsomagoljuk, tenyerünk között golyóvá formázzuk.
4. A golyókat beleforgatjuk szezámmagba.
(Ha nagyon száraz a felülete kevés hideg vízbe mártsuk előtte.)
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése