KÓKUSZOS-KAKAÓS KEVERT

Elegánsabb nevén Bounty őzgerinc.



HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:

250 g búzaliszt
250 ml tej
100 g vaj v. margarin
70 g kókuszreszelék
2 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1,5 evőkanál natúr kakaópor
csipet só


HASZNÁLT FORMA:




ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a vajat, a vaníliás cukrot a cukrot simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a kókuszreszeléket.




3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tésztát kétfelé osztjuk.



Egyikbe belekverjük a kakaóport.


4. A sütőpapírral bélelet őzgerincformába beleöntjük először a kakaós tésztát, majd rá a simát.



5. Előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - 185 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)

Kiemeljük a formából, kihűtjük.

Ízlés szerint olvasztott csokival dekorálhatjuk.



Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések