KÓKUSZOS-KAKAÓS KEVERT
Elegánsabb nevén Bounty őzgerinc.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a vajat, a vaníliás cukrot a cukrot simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a kókuszreszeléket.
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tésztát kétfelé osztjuk.
Egyikbe belekverjük a kakaóport.
4. A sütőpapírral bélelet őzgerincformába beleöntjük először a kakaós tésztát, majd rá a simát.
5. Előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - 185 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)
Kiemeljük a formából, kihűtjük.
Ízlés szerint olvasztott csokival dekorálhatjuk.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:
250 g búzaliszt
250 ml tej
100 g vaj v. margarin
70 g kókuszreszelék
2 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1,5 evőkanál natúr kakaópor
csipet só
HASZNÁLT FORMA:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a vajat, a vaníliás cukrot a cukrot simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a kókuszreszeléket.
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tésztát kétfelé osztjuk.
Egyikbe belekverjük a kakaóport.
4. A sütőpapírral bélelet őzgerincformába beleöntjük először a kakaós tésztát, majd rá a simát.
5. Előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - 185 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)
Kiemeljük a formából, kihűtjük.
Ízlés szerint olvasztott csokival dekorálhatjuk.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése