HÓFEHÉRKE BABLEVESE
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
1 db vöröhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 db nagyobb burgonya
1/4 fej zellergumó
1/4 fej zellergumó
1 doboz konzerv fehérszínű bab
1 evőkanál olaj vagy vaj
1,5 evőkanál liszt
2 szál fehér grillkolbász
1,3 l víz
só
a csipetkéhez:
2 evőkanál liszt
só víz
a tálaláshoz tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
2. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet.
Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb. 1,3 l vízet.
3. Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr.
4. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.
Készre főzzük.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A csipetke:
A lisztet kevés sóval és annyi vizzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése