HÓFEHÉRKE BABLEVESE







HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

1 db vöröhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 db nagyobb burgonya
1/4 fej zellergumó
1 doboz konzerv fehérszínű bab
1 evőkanál olaj vagy vaj
1,5 evőkanál liszt
2 szál fehér grillkolbász
1,3 l víz

a csipetkéhez:

2 evőkanál liszt
só víz


a tálaláshoz tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.

2. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet.
Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb. 1,3 l vízet.

3. Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr.

4. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.

Készre főzzük.

Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

A csipetke:

A lisztet kevés sóval és annyi vizzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések