ÖRDÖGGERINC
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:
300 g búzaliszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj (elhagyható)
csipet só
2 db tojás
1,5 evőkanál kakaópor
150 g puha vaj vagy margarin
250 ml tej
ízlés szerint porcukor
200 g piros és/vagy fekete kandírozott cseresznye
a bevonathoz:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a kakaóport és a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük.
3. Hozzáadjuk a vajat és simára dolgozzuk.
4. Beleöntjük a tejet. Újra elkeverjük.
5. Apránként hozzáadjuk a lisztet.
6. Végül a felkockázott/karikázott cseresznyét is belekeverjük. (fakanállal)
7. A tésztát sütőpapírral bélelet őzgerincformába öntjük.
8. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 30-35 percig sütjük.
9. A sütőpapír szélénél óvatosan kiemeljük a formából, megfordítjuk és leöntjük a vízgőz fölött
megolvasztott csokival.
Megvárjuk, míg megszilárdul, majd felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése