ÖRDÖGGERINC





HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:

300 g búzaliszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj (elhagyható)
csipet só
2 db tojás
1,5 evőkanál kakaópor
150 g puha vaj vagy margarin
250 ml tej
ízlés szerint porcukor
200 g piros és/vagy fekete kandírozott cseresznye



a bevonathoz:

100 g olvasztott étcsokoládé


HASZNÁLT FORMA:



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.

 
2. A tojást, a kakaóport és a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük.


3. Hozzáadjuk a vajat és simára dolgozzuk.


4. Beleöntjük a tejet. Újra elkeverjük.


5. Apránként hozzáadjuk a lisztet.


6. Végül a felkockázott/karikázott cseresznyét is belekeverjük. (fakanállal)




7. A tésztát sütőpapírral bélelet őzgerincformába öntjük.


8. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 30-35 percig sütjük.


9. A sütőpapír szélénél óvatosan kiemeljük a formából, megfordítjuk és leöntjük a vízgőz fölött
megolvasztott csokival.


Megvárjuk, míg megszilárdul, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések