RED VELVET SÓSAN
HOZZÁVALÓK 1 TORTÁHOZ:
a tésztához:
400 g párolt cékla
kb. 300 g liszt
1 db tojás
18 g friss élesztő
100 ml víz vagy tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál zsiradék
só, bors, őrölt köménymag
a töltelékhez:
400 g krémfehér sajt
3-4 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A céklát megmossuk, megpucoljuk, ledaráljuk és sóval, borssal, őrölt köménnyel, kevés vízzel puhára pároljuk.
Kihűtjük, lecsepegtetjük.
3 evőkanálnyit félreteszünk a tetejére dekornak.
2. A céklához hozzáadjuk a tojást, a 2 evőkanál zsiradékot, sót, a langyos, cukros vízben felfuttatot élesztőt és annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.
Inkább hagyjuk kicsit ragacsosra, nehogy túl kemény legyen!
Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
3. A tésztát 3 részre oszjtuk, lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk, majd megsütjük 185 fokon (nem légkeveréssel), előmelegített sütőben, kb. 20 percig.
4. A lapokból 3 egyenlő kört formázunk.
5. A sajtot villával összetörjük, hozzátesszük a tejfölt és simára kikeverjük.
6. Az egyik lapot megkenjük a krém 1/3-ával.
Rátesszük a 2. lapot.
Rátesszük a krém újabb 1/3-át.
Végül a maradék 1/3 krémmel bevonjuk.
Rászórjuk a félretett céklát.
Felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése