A KERTÉSZLÁNY PZZÁJA
HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g liszt
70 g sűrített paradicsom
18 g friss élesztő
125 ml tej vagy víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál pizza fűszerkeverék
só
a feltéthez:
200-200 g párolt vegyes, kerti zöldség
2-2 szelet sonka
100-100 g mozzarella
3-3 evőkanál paszírozott paradicsom
1 evőkanál bazsalikom
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerkeverékkel, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a langyos, cukros folyadékban felfuttatott élesztőt. A tésztát jól kidolgozzuk.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. A zöldséget megpároljuk.
3. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 7-10 percig sütjük, majd a félkész tésztát kivesszük és megkenjük a bazsalikommal elkevert paradicsomszósszal.
4. Felületére kockázott sonkát szórunk, majd rákanalazunk kb. 4-5 evőkanál párolt zöldséget.
Tetejére 100 g mozzarellát reszelünk.
5. Visszatoljuk a sütőbe majd újabb 7-10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése