SZŐKE GULYÁS





HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

350 g kockázott hús
2 db kisebb burgonya
1 db gyökérzöldség
1/4 gumó zeller
1 db nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehérbors
1 evőkanál olaj
kb. 1,5 l víz

a levesbetéthez:

4 evőkanál liszt
só 
víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk.


2. A húst megmossuk, felkockázzuk.


3. A vöröshagymát és a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöldségeket és a fűszereket.

Együtt még kb. 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt, közepes lángon, puhára főzzük.




4. Beleszaggatjuk a csipetkét / galuskát (attól függően milyen keményre készítettük) és készre főzzük.

A levesbetéthez a lisztet és a sót összekeverjük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot (ragacsos) kapjunk, vagy teljesen (nem ragacsos) összeálljon.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések